knutzels.punt.nl
Abonneren
Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!
Laatste reacties
Dit ben ik
Hallo iedereen,
mijn naam is Els. 
Ik ben getrouwd met Leo en wij hebben twee volwassen zonen.
We wonen aan de rand van Rotterdam, dicht bij een schitterend fiets- en wandelgebied en (nog) veel groen.
Ik heb nogal wat hobby's, die variëren van koken, tekenen, schilderen, zelf kleding maken tot tuinieren en fotograferen. En oja, laat ik reizen en puzzelen niet vergeten. 
Sinds 2005 werk ik niet meer. Ik hoopte dan wat meer vrije tijd te krijgen, maar ik kom nog steeds tijd tekort.
 
 
 
Vorig jaar april werd ik geopereerd aan borstkanker.
Hierover vertelde ik zo nu en dan ook op dit log.
Klik op het roze lintje om al deze logjes te lezen. 
 
 
*****
Wil je mijn ATC's bekijken en/of ruilen?
Klik dan op deze link
 

 
mijn e-mail adres is:
knutzels at hotmail.com 
***** *****
De uitdagingen waaraan ik zo nu en dan meedoe:

Maandag: Think Monday-Think ATC

Dinsdag: Crazy Amigos

Woensdag: Wednesday Stampers

Donderdag: Theme Thursday

Vrijdag: Thank God its Friday

Zaterdag: Saturdays Workout

***** *****
Postcards I share with people all over the world
***** ***** 

Net een tijdelijk baantje
De intake bij de Daniël den Hoed was op diverse manieren emotioneler dan alles wat er voorafgaand gebeurde. De operatie was veel tastbaarder. Daar had ik meer het gevoel van 'nou, kom op, snijen en dan die rommel (tumor) in de vuilnisbak. Dan is het klaar. Wat er van te zien zal zijn, nou lekker belangrijk, zeg. Butsen en deuken, wat kan het me deren'.

Nu was het anders. Hier hebben we het over iets wat misschien??? nog in mijn lijf zit en onschadelijk gemaakt moet worden. Maar meteen wordt daarmee dan ook goed en gezond weefsel geraakt. Het zo onwezenlijk, zo moeilijk te begrijpen. Ik kan er weinig tegen doen, behalve positief denken en proberen zo gezond mogelijk te leven.

Daarbij komt dat er in dat ziekenhuis zoveel nare herinneringen liggen. Ik ben er 25 jaar geleden geweest met mijn moeder en heb er, met haar, in angstige spanning de diagnose afgewacht. Ook ging ik diverse malen mee naar de bestralingen en controles. Bij één van die bezoeken kwamen we mijn schoonvader tegen, die er ook behandeld werd. Al met al heel veel déjà-vu gevoelens, die me danig van mijn stuk brachten. Gelukkig was Leo er om me te steunen, maar ook bij hem kwamen natuurlijk de nare tijden in herinnering.

En nu moet ik vanaf begin juni minstens zo'n 30 keer daar naar toe. Eerst is er de simulatie, waarbij de plaats van bestraling heel nauwkeurig bepaald wordt, want er moet zo min mogelijk gezond weefsel straling krijgen. Daarna 31 dagelijkse sessies, die weliswaar maar 2 tot 3 minuten zullen duren, maar waarvoor ik meer dan een uur heen -en ook weer terug- moet reizen. Dat doen we trouwens met het openbaar vervoer, omdat parkeren in de omgeving van het ziekenhuis werkelijk een crime is.

De weekenden heb ik vrij. Nou, voorlopig maar doen alsof ik zo'n 6 tot 7 weken weer een baantje voor halve dagen heb. Geen leuk werk, maar goed, ook hier zal de tijd leren wat het allemaal inhoudt. Uiteindelijk is het allemaal voor een goeie zaak en moet ik het hoe dan ook over me heen laten komen.


 

Reacties

Bettie op 18-05-2008 16:54
Ja, het zal wel moeten. Maar toch wens ik je heel veel sterkte. Ik weet eigenlijk niet: word je er ook beroerd van, van zo'n bestraling?
Els op 18-05-2008 17:54
Waarschijnlijk vooral moe, al is het maar van het reizen. Maar als rechtgeaarde reizigster mag ik daar niet tegen opzien. Verder zou ook de bestraalde huid verbrandingsverschijnselen (zoals van te veel zonnebrand) kunnen krijgen, met jeuk of zo. Maar je vel zou dan ook enigszins verkleuren, zeg maar een lekker kleurtje krijgen. Helaas zal niemand (nou, behalve Leo en ik dan) dat zien, want ik ging al niet en ga dus ook nooit topless. We wachten maar af. En ik houd jullie op de hoogte. Voorlopig ben ik vandaag lekker bezig geweest, want dat laat ik straks wel zien.  
angenita op 18-05-2008 20:07
Sterkte Els. Leuk is anders, maar het moet voor je gezondheid. Ik hoop dat je er geen nare bijwerkingen van krijgt en dat je daarna schoon bent en schoon blijft. 
Trudie op 20-05-2008 18:02
Wens jou en je man heel veel sterkte Els.
Geen plezierig "baantje" maar het is voor het goede doel.
Ik hoop van harte dat je geen bijverschijnselen of iets dergelijks zult krijgen.
Fijn dat je zo positief ingesteld mens bent.
Blijf je volgen hoor....groet, Trudie
Elisabeth op 29-05-2008 09:23
Sorry, dat ik zomaar binnen kom vallen. Maar ik wil je sterkte wensen met de aankomende behandelingen. Dat is best een zware klus allemaal.
 
Wat betreft die huidverbrandingen heb ik eens gelezen van een vrouw die ook bestralingen heeft ondergaan, dat bodylotion van Weleda en dan Roos, in de roze verpakking, helend en verzachtend werkt. Zij was ervan gekomen zonder hoegenaamde schade aan de huid.
 
Sterkte ermee,
Elisabeth
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl